Reisverslag Actie comité Roemenië 11-04 t/m 15-04-2011

Het vertrek van de reis stond gepland op 11 april, maar de dagen vooraf waren zeer spannend of onze reis wel door kon gaan. Van de transporteur kregen wij 16 dagen voor vertrek bericht dat de vrachtauto’s met een tachograafschijf allemaal waren ingeruild voor nieuwe vrachtwagens met een digitale tachograaf. Hiervoor heb je een bestuurderskaart nodig die in Rijswijk besteld moet worden. Deze kaart is voorzien van pasfoto en verdere persoonlijke gegevens, welke geplaatst moet worden in de tachograaf. Het drukken van de bestuurderskaart kan volgens de gegevens 3 tot 6 weken duren. Na vele telefoontjes naar Rijswijk konden wij gelukkig vrijdagmorgen de bestuurderskaart afhalen op het postkantoor, en in de middag de vrachtauto ophalen uit Heerhugowaard. Zaterdagmorgen vroeg werd de auto geladen in de loods van de fam. Kramer door een grote groep vrijwilligers.

Lees meer